Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knihy - ZROZENÍ VÝJIMEČNÉHO ČLOVĚKA

18. 3. 2012

 

DUCHOVNÍ PŘÁTELSTVÍ - DUCHOVNÍ PŘÁTELSTVÍ

  ZROZENÍ VÝJIMEČNÉHO ČLOVĚKA

Klíč k záhadám světa

007360.jpg

,,Petr Uspenskij, matematik, filozof a žák ruského mystika G.Gurdžijeva, se proslavil dílem Tertium Organum - Klíč k záhadám světa, které poprvé vyšlo v roce 1912."

,,Jedná se o vysoce obsažné dílo, jež je podle autorových vlastních slov klíčem k tajemstvím času a vesmíru a snaží se vysvětlit mnohé jevy a skutečnosti, které jsou pro nás často nepochopitelné : okultizmus, lásku, oduševnělost přírody, hlasy kamenů, matematiku nekonečna, mystickou teozofii, vesmírné vědomí i zrození vyjímečného člověka. Širokému spektru témat dominuje abstraktní matematická teorie a filozofie. Pokračuje v zamýšlení se nad některými filozofickými skutečnostmi."

,,Kromě vlastních komentářů cituje některé vědce i myslitele a snaží se pochopit určité jevy, podstatné pro pochopení smyslu lidského života."
,,Mezi tématy, kterým se zde věnuje, najdeme například matematickou představu nekonečna, co by prožívalo zvíře kdyby se stalo člověkem, vyšší logiku, duši, náboženské cítění nebo vesmírné vědomí."

,,Na závěr si klade starou otázku, zda má větší smysl a opodstatnění materializmus nebo idealizmus."

Vypsáno :

,,Musíme uznat existenci světů s vícero dimenzemi za nesporný fakt. Máme právo znát i jiné světy, a pokud se omezíme jen na náš svět, sami se toho práva vzdáváme - jak chápat jiný druh života, vyšší jsoucno a vyšší bytosti. Přechod na nový stupeň vědomí není bez rozšíření vnímání prostoru možný."